A máriatövis napjainkban az egyik legbehatóbban tanulmányozott gyógynövény. A tudományos kutatások főleg a májbetegségeket gyógyító hatását igyekeznek megerősíteni. Gyógyereje abban három májvédő vegyületből álló elegyben, a szilimarinban rejlik, amely az érett magvak 4-6%-át teszi ki.

Főbb előnyei

A máriatövis legjelentősebb hatása az, hogy az ember egyik legfontosabb szervét, a májat erősíti. A máj többféle tápanyag, többek között a zsírok lebontásában játszik fontos szerepet. Ezen kívül semlegesíti, vagy hatástalanítja a gyógyszerek, a vegyi szennyezőanyagok és az alkohol hatását.

A máriatövis úgy fokozza és erősíti ennek az életfontosságú szervnek a működését, hogy megakadályozza a májban termelődő és a méregtelenítő folyamathoz nélkülözhetetlen aminosavszerű vegyület, a glutation kiürülését. Sőt bizonyos kísérletek igazolták, hogy a máriatövis 35%-kal képes megnövelni a glutation koncentrációját. Hatására az elöregedett, elhalt májsejtek helyett egészséges, új sejtek jönnek létre. Elősegíti a májbetegedések, többek között a vírusos májgyulladás (hepatitis) és a májzsugor (cirrózis) gyógyulását. Injekció formájában befecskendezve még életet is menthet a májelégtelenséghez vezető gombamérgezéseknél. A máriatövis az alkoholisták vagy az alkoholos májkárosodásból felépülők májának is nagy szolgálatára lehet, ugyanis a máj által termelt glutationt a nagy mennyiségű alkohol mind felemészti.

Gyulladáscsökkentő képességgel is rendelkezik. A pikkelysömörre jellemző sejtburjánzást is lassítja. Hasznos lehet az endometriosis (a női meddőség egyik legfőbb oka) kezelésében is, mivel segíti a májban az ösztrogén lebontását. Végül pedig az epekő kialakulásának megelőzésében és kezelésében is hasznát lehet venni, hiszen serkenti a koleszterinben gazdag emésztőnedvnek, az epének az áramlását.

Hogy miért az olajat preferálom?

Az olaj képes összehúzni a máj állományában lévő 50.000 epeutat és kipréselni a pangó epét. Helyébe 1-1,5 l friss epe lép.

Rendeld meg a legjobb minőségű olajat nálam 10% kedvezménnyel!