1. Kedvezően hat az idegrendszerre. Depresszió, szorongás, idegesség, tanulási nehézség, viselkedés zavar. Az idegek szigetelő anyaga a telítetlen zsírsavak.
  2. Szív-érrendszeri kockázat csökkentése. Jelentősen csökkentheti a koleszterin és triglicerid szintet. Vérnyomáscsökkentésben és vérrögképződé megakadályozásában is jelentős szerepe lehet.
  3. A szervezet Omega-3 zsírsavból tud szintetizálni prosztaglandin-D, gyulladáscsökkentő hormonszerű anyagot. Ezáltal nagyon hatékony egy ízületi gyulladásos betegségnél.
  4. Szem egészségéhez nélkülözhetetlen. Ha a szervezetünk a nem megfelelő táplálkozás miatt hosszú távon nem kap elegendő DHA-t, látási problémák léphetnek fel. A DHA, az omega-3 másik típusa, és a  szem retinájának egyik fő eleme.
  5. Kutatások mutatnak rá hogy az Omega-3 zsírsavak az autoimmunbetegségek ellen is felveszik a harcot.  Fontos lenne a megfelelő életkorban elkezdeni az omega3 pótlsát.
  6. Az agy működésére pozitívan hat. Számos tanulmány köti össze a magasabb omega-3 bevitelt az életkorral összefüggő mentális hanyatlás csökkenésével és az Alzheimer-kór csökkent kockázatával.
  7. Csökkenthetik az aszthma kialakulásának kockázatát.
  8. Segíti az alvás minőségét. Alvást segítő melatonin hormon egyik elő -anyaga a DHA. Az alacsony DHA-szint jelentősen csökkenti a melatonin termelést.
  9. Csökkenti a premenstruációs tüneteket. Tanulmányok azt igazolják, hogy a legtöbb omega-3-at fogyasztó nőnél enyhébb a menstruációs fájdalom, mint azoknál, akik nem fogyasztanak rendszeresen omega-3 zsírsavakat.
  10. Mellékvese regenerálás, pajzsmirigy egyensúly nélkülözhetetlen része.

Milyen egy jó halolaj?

GAL Omega-3-ECO ban a Golden Omega® halolaj-koncentrátum természetes változatát alkalmazza, mert nulla ökológiai lábnyommal állítják elő vadon élő apróhalakból, a halászatnál figyelnek a biodiverzitás megőrzésére, és a modern előállítási technológia során nem keletkezik semmi felesleges hulladék vagy szennyezőanyag → IFFO RS és Friends of the Sea tanúsítvány.

A halak feldolgozása a kifogás után azonnal megkezdődik, nincs tárolás → TOTOX < 5

Az eleve tiszta halakból nyert olajat még molekulárisan is tisztítják egy új, szabadalmaztatott eljárással, aminek köszönhetően 2-3x-os az omega-3 tartalom és semmilyen szennyeződés még csak nem is detektálható → IFOS 5 csillagos tanúsítvány.

A természetes formájukban tartalmazza az omega-3 zsírsavakat, nem a széles körben használt, jelölni nem kötelező, olcsó etil-észter formában.

Hogy frissességét (TOTOX) sokáig megőrizze, saját fejlesztésű antioxidáns-keverékünkkel stabilizáltuk, amely RSPO-minősítésű (“orangutan-barát”), fenntartható gazdaságból származó vörös pálmagyümölcshúsból nyert tokotrienolokat is tartalmazó, természetes E-vitamin-komplexből (8 féle tokoferol+tokotrienol) és görög zsályából vegyszermentesen (ún. szuperkritikus extrakcióval) nyert antioxidánsokból áll.

Kép forrása:free vectors

Szakmai források:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22786509/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21784145/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22640930/

Webáruházamból a termék elérhető és megrenedelhető