Fontosnak tartom, hogy erről a témáról írjak pár mondatot, mert a Biofeedback méréseim során azt tapasztalom, hogy kevesen tudnak erről a tényről. Szedik a D vitamint, mégis, a hasznosulása nem megfelelő. Hogy miért? Mert nincs mellette két nagyon fontos vitamin, a K2 és az A vitamin.

A zsírban oldódó vitaminok szinergikusan működnek együtt, az A, D, E, K vitaminok együtt sokkal hatékonyabbak, mint önmagukban.

A K2 vitamin feladata, hogy a fehérjéket aktiválja, így a kálcium valóban a csontokhoz szállítódjon és ne a lágy szövetekben halmozódjon fel; a magnézium is ezt a szerepet tölti be. A K2 vitaminnál nagyon fontos, hogy az étrend-kiegészítő transz formában tartalmazza, ráadásul azt is min. 95%-ban, így a cisz formában lévő K2-vitamin minimális mennyiségben van csak jelen, ugyanis csak a transz formában lévő K2-vitamin tudja élettani szerepét betölteni.

Az A-vitamin feltétele a D-vitamin hasznosulásának és működésének. Itt nagyon fontos a dózis, ugyanis a túl sok épp olyan káros, mint a kevés!

A WTN D3-K2-A-vitamin komplexben optimális mennyiségben van benne az ajánlott napi bevitel közel fele. A multivitaminok jóval nagyobb mennyiségben tartalmazzák az A-vitamint, a napi javasolható adag akár többszörösét is, amely veszélyeket rejthet! A béta-karotin formában történő A-vitamin pótlás ráadásul sok esetben nem vezet eredményre, mivel a szervezet átalakító folyamatai nem elég hatékonyak (a béta-katorin az A-vitamin elővegyülete). Számunkra rendkívül fontos a készítmény hasznosulása és hatékonyságának maximalizálása, ezért a készítmény vivőanyaga, az MCT olaj, amely kiváló biológiai hasznosulást biztosít.

Miközben a szervezet hasznosítja a D-vitamint, rengeteg magnéziumot használ fel, ezért különösen fontos, hogy a pótlásáról gondoskodjuk. Azonban a vérben mért magnéziumszint közel sem biztosíték a szervezet jó ellátottságára, mivel a magnézium legnagyobb hányada a sejtekbe zárva található. A magnézium krém formában kiemelkedően nagy biológiai hasznosulású, így illeszthető hozzá a D-vitamin pótláshoz. Mivel a maximális hatékonyság a fő szempontjaink egyike, ezért a magnézium komplex krém nélkül nem is vásárolható meg a WTN D3-K2-A-vitamin komplex.

Forrás: Natural Swiss honlapja

Fontos!

A zsírban oldódó vitaminok bőrre juttatva is tökéletesen hasznosulnak, így bőrön eloszlatva is bátran dozírozható. Ne feledjük, egyes vitaminok, ásványi anyagok sokkal hatékonyabbak együtt, ételeink sem csak egy komponensből állnak. Általában pont azokat az összetevőket tartalmazzák, abban az arányban, amelyek jobb hasznosulást eredményeznek.

A táplálkozás fontossága

Amikor arról beszélgetek emberekkel, hogy mennyi belsőséget, zöldféléket fogyasztanak napi szinten, kiderül, hogy egyáltalán nem, vagy csak minimális mennyiségben. A szervezetünk is képes előállítani K1 és K2 vitamint az emésztőrendszeri bélbaktériumok segítségével, de egy nagymértékű igénybevétel esetén a gerincvelői, valamint az agyfolyadékainkban lévő raktárainkból használja fel. Nélkülözhetetlen még az idegrendszer ideg-ingerület átviteléhez, ezért is segíthet tanulási nehézségekkel küzdőknél, depressziósoknál, gyulladásos betegségeknél, és bármilyen idegrendszert érintő problémáknál.

Funkcionális táplálkozási tanácsadóként segítséget tudok nyújtani, milyen élelmiszereket fogyassz annak érdekében, hogy a saját szervezeted is megfelelő mennyiségben elő tudja állítani ezeket a létfontosságú vitaminokat.

Megrendelhető közvetlenül a WTN honlapjáról!