A máriatövis és a glutation csodálatos komplementer ereje

A máj egészségének megőrzése kiemelten fontos. Nőgyógyászati problémák esetén még nagyobb figyelmet kellene szentelni e fontos méregtelenítő szerv működésének, hiszen a máj egyik fontos feladata a felesleges hormonok (pl. ösztrogén) szervezetből történő kivezetése, vagyis átalakítása vízoldékony formává, hogy a vizelettel és széklettel távozni tudjon. Tudni érdemes, hogy a felesleges ösztrogén lassítja a máj működését, gátolja a munkáját, ezért ösztrogén dominancia esetén kifejezetten érdemes a szervezet méregtelenítési folyamatait segíteni.

De számos egyéb kellemetlen tünet is felhívhatja, a figyelmet a máj csökkent működésére

✔ Vér zsírszint emelkedése (LDL koleszterin, trigliceridszint)

✔ Magas vérnyomás

✔ Lepedékes nyelv

✔ Barnás elszíneződés, foltok a bőrön

✔ Ételintolerancia vagy allergiák, alvászavar, jobb vállfájdalom, aranyér, viszeres panaszok

Az első számú, fő fegyver a glutation

A glutation a szervezet fő antioxidánsának tekinthető, többek között a májunkban is megtalálható. Hiányában pl. felszívódási zavar következtében, mely csökkent ásványi, vitamin és aminosav hiányt eredményez, az említett antioxidáns hatású anyag mennyisége sem lesz kielégítő a szervezetben. Így a sejtek, szövetek védtelenebbek lesznek az oxidatív gyökökkel és a környezeti ártalmakkal szemben. Sőt a szervezet méregtelenítési folyamatai is zavart szenvednek.

Miért fontos ez az első hallásra ismeretlen nevű hatóanyag?

✔ Kiemelkedő immunrendszer erősítő lehet, hiszen nagymértékben semlegesítheti a toxinokat

✔ Érezhetően lassíthatja az öregedést, és ez a bőrön is meglátszik

✔ Növelheti a szervezet ellenálló képességét az oxidatív stresszel szemben

GLUTATION KRÉMBEN – így a hatóanyag felszívódása garantált, és gyorsan eljuthat pont oda, ahová kell, a májhoz – egy esetlegesen rossz emésztőrendszer esetében is.

És egy kiegészítő töltény a fő fegyver mellé! – a máriatövis

Ebben a krémben olyan gyógynövényekre fókuszáltunk, melyek jótékonyan hatnak a máj funkciójára. A közismert máriatövis mellett, a pitypangot, és a bojtorjánt sem érdemes kihagyni, mivel kiváló máj tonizáló hatással bírnak. Talán kevésbé ismert, de ezek a gyógynövények ösztrogénes hatásúak, ezért mindenképpen a női ciklushoz kell igazítani az alkalmazásukat! Fontos, hogy csak a ciklus első felében, az ovuláció bekövetkeztéig használjuk! Ösztrogén domináns állapotokban sem szükséges mellőzni ezeket a növényeket, mivel májműködést segítő hatásuk vitathatatlan, de figyeljünk a fent említett időzítésre!

A két krém tökéletesen kiegészíti egymást! Míg a Glutation krém a ciklus teljes időtartamában alkalmazható, s ezáltal végig támogatja a sejtek energia ellátását, addig az ösztrogénes hatású kombóval (Máriatövis krém) a ciklus első felében a májtonizáló hatást sem hagyjuk ki.

A két krém kiegészíti egymás hatékonyságát, míg a ciklus első felében a májregenerációt helyezzük a fő fókuszba, a máriatövis krém használatával, addig a ciklus második felében a sejtek energiaellátását fokozzuk, glutationt használva, így tesszük teljessé a hatást.

Az összetevők hatásai (néhány kiemelt példa)

Máriatövis kivonat (máriatövis krém)

A máj támogatásával hozzájárul az megfelelő emésztőfunkció fenntartásához, így a bélrendszer egészségére is pozitívan hat. Az optimális epetermelés egyik kulcsa a tápanyagok hasznosításának. A máriatövis kivonatban lévő a silimarin a sejtek regenerációját segíti és a szervezet védelmi mechanizmusait is jótékonyan befolyásolja. A máriatövis kivonat a vércukorszintre is jótékony hatású, sőt a szív egészségének is remek támogatója lehet.

Közönséges bojtorján kivonat (máriatövis krém)

A bojtorján kivonat hatékonyan távolítja el a méreganyagokat a szervezetből. Hozzájárul az ízületek egészséges működéséhez és a bőr épségéhez. Értékes hatóanyagainak (illóolajok, polifenolok) köszönhetően hozzájárul a máj megfelelő működéséhez

Gyermekláncfű kivonat
(máriatövis krém)

Kiváló antioxidáns hatással bír, védi a sejtek és szövetek épségét az oxidatív károsodással szemben. A gyermekláncfű kivonat hozzájárulhat a vér koleszterinszintjének optimalizálásához.

Brokkoli kivonat (glutation krém)

A brokkoli kivonatban található szulforafán hozzájárul az immunrendszer védelméhez. A brokkoli kivonat bővelkedik antioxidáns hatású anyagokban.

Borbolya kivonat (glutation krém)

A borbolya kivonat javíthat a glükóz metabolizáción, így a súlycsökkentő programok része lehet.

Szőlőmag kivonat (glutation krém)

A szőlőmag kivonat bővelkedik antioxidáns hatású anyagokban, amely nemcsak az immunrendszer védelméhez járulhat hozzá, de a a stresszel szembeni védekezőképességet is javíthatja Az idegrendszer fokozott védelme és a mentális képességek javulása is megmutatkozhat rendszeres használatával.

Schisandra chinensis kivonat
(glutation krém)

A schisandra kivonat kiváló adaptogén, így a lelket és fizikumot megterhelő időszakban segíthet át minket.

Forrás és további bővebb információ: Wies tree Naturals